Nagyon szeretjük ezt a csodás csokis muffin receptet. A tésztába kevert kakaópor és étcsoki vagy tejcsoki darabok tökéletessé teszik ezt a csodát!
Csokis muffin
Dupla csokis, nagyon finom muffin. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, 40-50 perc múlva már ehetjük is az isteni finom csokis muffinokat!
Hozzávalók
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 30 g kakaópor cukrozatlan
- 20 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 2 db tojás
- 10 dkg csokoládé tejcsoki vagy étcsoki
- 2-3 dl tej
Lépések
- A lisztet alaposan szitáljuk át egy tálba, így még könnyebb tésztát fogunk kapni.
- Adjuk hozzá a sót, a sütőport és a kakaóport, majd keverjük össze őket.
- Ezután hozzáadjuk a cukrot.
- Adjuk hozzá a két egész tojást, az étolajat és a tejet apránként. A liszttől függően lehet elég 2 dl tej is, ezért fontos, hogy ne egyszerre adjuk hozzá mindet.
- A csokit vágjuk össze, majd forgassuk bele a tésztába.
- Ezután a muffinformákba kanalazzuk a tésztát, körülbelül 3/4 részéig.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Tippek
- Fontos, hogy a lisztet és a kakaóport alaposan szitáld át, hogy megszabadulj a csomóktól és levegősítsd a lisztet. Így könnyebb, puha muffinok sülnek ki.
- Ha szereted az intenzívebb ízeket, adj a tésztához 1 csomag vaníliás cukrot vagy helyettesítsd a sima cukrot (vagy egy részét) barna cukorral.
- Válassz jó minőségű tejcsokit vagy étcsokit a muffinokhoz. A csokoládét vágd apró darabokra, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.
- A tej hozzáadását a tésztához apránként tedd, mivel a liszttől és más hozzávalóktól függően lehet, hogy nem lesz szükség az összes tejre. A tészta legyen könnyen keverhető, kicsit sűrű állagú.
- Használj muffin formákat vagy muffinsütőt, érdemes lehet a muffin papírokat kicsit, vékonyan megkenni olajjal, hogy ne ragadjon rá a tészta.
- Az előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 percig süsd a muffinokat. Azonban minden sütő kicsit más, ezért érdemes figyelni őket és megszúrni egy tűvel vagy fogpiszkálóval a sütés vége előtt néhány perccel. Ha ragad rá tészta, hagyd őket még néhány percig sülni.
- Miután megsültek, hagyd a muffinokat kicsit kihűlni a formában, majd áthelyezheted egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek. A muffinokat legjobb frissen fogyasztani, de ha marad, tárold légmentesen zárható dobozban vagy zacskóban, hogy megőrizd a frissességüket.