csokis muffin

Nagyon szeretjük ezt a csodás csokis muffin receptet. A tésztába kevert kakaópor és étcsoki vagy tejcsoki darabok tökéletessé teszik ezt a csodát!

csokis muffin

Csokis muffin

Dupla csokis, nagyon finom muffin. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, 40-50 perc múlva már ehetjük is az isteni finom csokis muffinokat!
Előkészület 15 minutes
Sütés 22 minutes

Hozzávalók
  

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 30 g kakaópor cukrozatlan
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl étolaj
  • 2 db tojás
  • 10 dkg csokoládé tejcsoki vagy étcsoki
  • 2-3 dl tej

Lépések
 

  • A lisztet alaposan szitáljuk át egy tálba, így még könnyebb tésztát fogunk kapni.
  • Adjuk hozzá a sót, a sütőport és a kakaóport, majd keverjük össze őket.
  • Ezután hozzáadjuk a cukrot.
  • Adjuk hozzá a két egész tojást, az étolajat és a tejet apránként. A liszttől függően lehet elég 2 dl tej is, ezért fontos, hogy ne egyszerre adjuk hozzá mindet.
  • A csokit vágjuk össze, majd forgassuk bele a tésztába.
  • Ezután a muffinformákba kanalazzuk a tésztát, körülbelül 3/4 részéig.
  • Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

Tippek

  1. Fontos, hogy a lisztet és a kakaóport alaposan szitáld át, hogy megszabadulj a csomóktól és levegősítsd a lisztet. Így könnyebb, puha muffinok sülnek ki.
  2. Ha szereted az intenzívebb ízeket, adj a tésztához 1 csomag vaníliás cukrot vagy helyettesítsd a sima cukrot (vagy egy részét) barna cukorral.
  3. Válassz jó minőségű tejcsokit vagy étcsokit a muffinokhoz. A csokoládét vágd apró darabokra, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.
  4. A tej hozzáadását a tésztához apránként tedd, mivel a liszttől és más hozzávalóktól függően lehet, hogy nem lesz szükség az összes tejre. A tészta legyen könnyen keverhető, kicsit sűrű állagú.
  5. Használj muffin formákat vagy muffinsütőt, érdemes lehet a muffin papírokat kicsit, vékonyan megkenni olajjal, hogy ne ragadjon rá a tészta.
  6. Az előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 percig süsd a muffinokat. Azonban minden sütő kicsit más, ezért érdemes figyelni őket és megszúrni egy tűvel vagy fogpiszkálóval a sütés vége előtt néhány perccel. Ha ragad rá tészta, hagyd őket még néhány percig sülni.
  7. Miután megsültek, hagyd a muffinokat kicsit kihűlni a formában, majd áthelyezheted egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek. A muffinokat legjobb frissen fogyasztani, de ha marad, tárold légmentesen zárható dobozban vagy zacskóban, hogy megőrizd a frissességüket.

Related Post